Vesti

  2023-09-22

Vaške u kosi - kako ih prepoznati i efikasno istrebiti?

Septembarski povratak dece u vrtiće i škole povećava rizik da se iz istih vrate sa nezvanim gostima u kosi. Vaske u kosi, iako nisu u vezi sa nehigijenom, kako se često misli, izazivaju stid i nevericu i stvaraju ogromnu neprijatnost.

  2023-09-08

Alergija na ambroziju - kako je prepoznati i kako ublažiti simptome?

Suze vam oči, ne možete da zaustavite kijavicu i trošite papirne maramice u velikim količinama. To može da znači samo jedno - sezona alergija na ambroziju je u punom jeku!

  2023-08-22

Ujed insekta – kako sprečiti svrab i ublažiti neprijatnost?

Tokom leta i toplih dana obično gledamo da pobegnemo van grada i uživamo u prirodi. Porodični izleti, šetnje po šumi, odlazak do reke, piknik… mogućnosti su brojne. Ipak, idilične situacije tokom letnjih meseci često zna da pokvari neočekivani ujed insekta.

  2023-08-08

Koliko dugo traje upala desni i kako je izlečiti?

Upala desni je veoma neprijatna i ponekad nimalo bezazlena pojava, koja je, nažalost, češća nego što se pretpostavlja.

  2023-07-21

Šta je pantenol i za šta se sve koristi?

Ako vam je potreban samo jedan proizvod za svakodnevnu negu osetljive kože, za antiage tretman, negu kose i noktiju, za negu nežne kože male dece i beba ili oštećenu kožu starijih osoba, vama je potreban proizvod na bazi pantenola.

  2023-07-07

Šta je zdrava hrana i kako se pravilno hraniti

Hrana je bilo koji jestivi materijal koji pospešuje rast i razvoj tela i štiti organizam od infekcije i bolesti. Ishrana ja proces u kom telo koristi hranu za rast i razvoj organizma. U zavisnosti od vaše starosti, pola, kakvog ste zdravlja, da li ste i koliko aktivni zavisiće i vaše nutritivne potrebe.

  2023-06-23

Kako izlečiti herpes na usni?

Herpes na usni (herpes labialis) čine mali plikovi ili čirevi na usnama ili oko njih, a koje izaziva virus herpes simplex tip 1. Kada ovaj virus prvi put dospe u organizam on se tu nastanjuje trajno i iz regije usta se premešta u nervni sistem, odakle se može se ponovo aktivirati.

  2023-06-09

Opekotine od sunca – kako sprečiti i najbrže izlečiti

Topli dani su stigli, sunce je visoko na nebu, a mnogi od nas jedva čekaju da se opuste na plaži ili uživaju u sunčanju u svom dvorištu ili na terasi.

  2023-05-25

Najbolje kreme za sunčanje za decu i odrasle

Bilo da odlazite na more ili uživate na planini ili u banji, krema sa zaštitnim faktorom je obavezan sastavni deo svakodnevne nege lica i tela. Najbolje kreme za sunčanje su one koje ćete nanositi obilno i često, tako da bi trebalo da budu pristupačne, ali i da stvaraju dobar osećaj na vašoj koži.

  2023-05-09

Kako nadoknaditi kolagen u organizmu i zadržati mladalački izgled?

Da li znate da počev od dvadesetih vaš organizam gubi oko 1% kolagena svake godine? Telo, na žalost, nije u stanju da ga stvori onoliko brzo koliko se on razgrađuje. Posledice su suva i tanja koža, bolni zglobovi i slabiji mišići.

  2023-04-21

Alergija na sunce i polen – koji su najbolji lekovi za alergiju?

Prvo prolećno sunce nepogrešivo izmami osmeh na lica ljudi. Ali ima i onih koji bi se najiskrenije rasplakali „nekako s proleća“. Njima je sunce vesnik polenske groznice, alergija na sunčeve zrake, kijanje, šmrkanje i kašljanje.

  2023-04-06

Šta je aktivni kiseonik i kako da ga upotrebite za lice i kosu?

Da li ste se umorili ste se od raznoraznih reklama koje vam obećavaju da će neki skupi preparat garantovano očistiti vašu kožu i vratiti sjaj vašoj kosi? Napravite zaokret i zaista preporodite svoje lice, telo i kosu uz pomoć preparata o kojem se ne govori tako često - aktivnog kiseonika.