Vesti

  2022-10-10

Kako da zaobiđete kašalj ove jeseni

Stigla je jesen, a sa njom i hladno vreme, boravak u zatvorenom prostoru, virusne i bakterijske infekcije. Jedno rečju, stvorili su se idealni uslovi da dođe do širenja virusa i pojave kašlja.

  2022-10-07

Mlečni put - od dohrane do prve kašice za bebe

Često slušamo o lepotama dojenja, o majčinom mleku čija je vrednost nemerljiva i o svim benefitima koje donosi bebi, ali i mami. Zaista je tako, međutim, na tom mlečnom putu može se naići na različite poteškoće.

  2022-09-26

Kako da ojačate imunutet pred sezonu prehlada?

Oktobar i novembar su nam se prikrali i sa sobom donose sezonu gripa i prehlada. Podložna su kako deca, tako i ljudi zrelijeg doba. Vrlo često pokupimo virus koji su naši mališani doneli iz vrtića ili škole.

  2022-09-22

Apoteka online - pomoć na dohvat ruke i u svako doba

Naši kupci već znaju da je apoteka Flos opremljena prema najnovijim svetskim standardima, te da u našem asortimanu mogu pronaći baš sve od lekova i suplemenata, preko kozmetike, do medicinske opreme i sredstava.

  2022-08-23

Eucerin krema za sunčanje – prava zaštita od sunca za celu porodicu

Pravilna zaštita od sunca podrazumeva fizičku zaštitu, ali i odabira najbolje kreme za sunčanje.

  2022-08-23

Najbolji probiotik za zdrav stomak tokom letovanja

Putnička dijareja je neprijatno stanje koje se javlja i odraslima i deci kada se naruši delikatna crevna flora. To se dešava kao posledica promene navike u ishrani, vrsti vode koja se pije i pojačanom broju bakterija i virusa koji se unose u telo.

  2022-08-12

Kako sprečiti letnje opadanje kose?

Sezonsko opadanje kose je nešto što pre ili kasnije zadesi svakog. Ali šta kada se ono desi leti, pa umesto da eksperimentišete sa novim frizurama, svoju kosu pronalazite na četki, garderobi, tepihu…

  2022-08-12

Kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje i da li je bezbedno?

Dijete i brzi sistemi za mršavljenje su jedan od najčešćih pitanja koja zapravo nikad i ne dobiju prave i potpune odgovore. Mi, u apoteci Flos smo rešili da vam objasnimo kako se bezbedno pije jabukovo sirće za mršavljenje i na koji način ono pomaže gubitku kilograma.

  2022-06-29

5 saveta za pravilnu negu zuba

Oralna higijena veoma je bitna kada je zdravlje čitavog organizma u pitanju. Mnogi nažalost često počnu da obraćaju pažnju na zube tek kada imaju neki problem, koji se u pojedinim slučajevima završava raznim upalama, oboljenjima i na kraju, njihovim gubitkom . Zbog svega toga veoma je bitno preventivno delovati.

  2022-06-21

Kako da se rešite suvišnih kilograma?

Dolazak leta i vreme kratkih majica, suknji, šorceva… znak je za mnoge da razmišljaju o kilaži i sa nesigurnošću gledaju svoj odraz u ogledalu uz pomisao kako smršati brzo. Zdrava dijeta za brzo mršavljenje najbolji je izbor, a uz to postoje razni saveti za mršavljenje kako to sve postići na adekvatan način.

  2022-06-17

Putna apoteka za more – šta obavezno poneti?

Sezona godišnjih odmora polako je počela. Možda ste već pre nekoliko meseci rezervisali i odlučili gde će na letovanje, ili ste pak od onih što čekaju poslednji momenat da odluče na koju će destinaciju. Ipak, ako putujete sa porodicom, putna apoteka za more je obavezna, pogotovo putna apoteka za decu, koju je potrebno da obezbedite bar nekoliko dana unapred.

  2022-06-13

Šta je SPF i zašto je važan za kožu?

Dolaskom leta, sezone godišnjih odmora i odlaska na more, potrebno je kožu dodatno zaštititi. Uz češći i duži boravak napolju postoji opasnost od štetnog sunčevog zračenja kom je izloženo naše telo. Krema za lice sa zaštitnim faktorom neizostavna je, kada je u pitanju nega tokom toplih i sunčanih dana. Spf krema za lice pružiće neophodnu zaštitu tokom uživanja na otvorenom.