Kako ublažiti letnje opadanje kose?

KAKO UBLAžITI LETNJE OPADANJE KOSE?

devojka kratke kose

 

Sezonsko opadanje kose je nešto što se prirodno događa svakome od nas, ali kada je kosa retka, slaba i iskrzana, ovakva pojava vodi ka ćelavosti usled lošeg kvaliteta dlake. Važno je što ranije krenuti sa tretmanima za lečenje jer od toga zavisi i stepen izlečenja.


Šampon za rast kose
je odličan način da se predupredi opadanje kose i podstakne novi rast, bilo da je u pitanju dlaka koja je ravna, kovdžava ili je odlikuju talasi. Kosa mora ojačati, biti hidrirana i elastična da bi mogla da dobije gustinu i lepotu.


U našoj apoteci pronađite najbolje preparate za negu kose i specifičnih problema sa kojim se koža glave susreće.

 

Kako odabrati šampon za rast kose?

 

Rast kose je prirodno predodređen, ali kada je kvalitet dlake loš i kosa sklona opadanju, samo dobar šampon za rast kose može da preporodi svaki tip koji god bio: kovrdže, ravna, talasi… Kosa će, nakon upotrebe specijalnog šampona za rast kose, brže da raste, ali i da ojača primetno.


Važno je odabrati prirodne varijante koje su prilagođene temenu i kvalitetu dlake, a tu su i najbolji medicinski preparati koji služe da spreče opadanje kose i pospeše nov rast.


Prilikom primene svih proizvoda za negu kose treba biti istrajan jer ni jedno rešenje ne dolazi preko noći. Šampon za rast kose se može kombinovati sa sličnim preparatima iz iste linije kao što su losioni, regeneratori i maske. Efekat će biti bolji.


U apoteci Flos ćete pronaći bogatu ponudu različitih brendova koji garantuju pravilnu dubinsku negu i lečenje.

 

devojka ceslja kosu

 

Sprečite opadanje kose uz nekoliko saveta

 

Gubitak kose će biti manji ako se kosa fizički zaštiti od sunca, kapama ili šeširima, ali dubinski neguje i pripremi uz pomoć maski za hidrataciju. Svaka frizura će biti savršena, raspuštena kosa, podignuta ili talasi. Kosa koja je negovana će imati sjaj i deblju dlaku što će dati na gustini i sprečiti dalje opadanje.


Velika greška koju često svi pravimo je i to što leti kosu vezujemo, lomimo u komplikovanim frizurama, a kada se na to doda visoka temperatura nije ni čudo što se dlake uglavnom nađu na četki.


Umesto toga razmislite o promeni frizure i drastičnom šišanju za koje vam neće trebati šnale ni gumice za kosu. To je preporuka i za obnavljanje vlasi i veću gustinu. Ponekad je to drastično rešenje, ali ono koje će dati najbolje rezultate.


Ukoliko niste radi da se odreknete svoje duge kose, probajte da je nahranite i pravilno negujete, posebno sada pri visokim temperaturama.

 

Unosite vitamine i putem svakodnevne ishrane

 

Iako je sampon za rast kose kljucan za obnavljanje vlasi i brži rast, pravilna ishrana je nešto što će doprineti da se predupredi dalje proređivanje kose i da joj se zdravlje vrati iz samog korena.


Pravilna nega jedina daje dobar rezultat.


Unosite namirnice bogate vitaminom B, kao što su:


žumance, kvasac, sojino brašno i cele žitarice.

 

Pored toga, povećajte unos namirnica bogatih gvožđem, poput kopriva, blitve, školjki, jaja, crvenog mesa, soje i spanaća.


Pored delovanja iznutra, delujte i spolja koristeći šampon protiv opadanja i za brži rast i revitalizaciju kose. Takvi preparati specijalno i ciljano deluju na probleme, jačaju dlaku i čine je debljom. Kada se podstakne novi rast dobiće se gustina i volumen koji ste izgubili.


Mi znamo koliko je važno negovati se odgovarajućim proizvodima. Kod nas se u ponudi nalaze najpoznatiji brendovi i marke koje deluju na različite probleme i brzo donose oporavak.


Kontaktirajte nas za sva pitanja i nedoumice. Stojimo na raspolaganju i odgovorićemo na sva pitanja na obostrano zadovoljstvo i uživanje u kupovini!