2023-11-21

Upala uha – koliko traje i kako je izlečiti?

Sigurno je da ste bar jednom u životu iskusili bolnu neprijatnost koju je izazvala upala uha. Otitis je poznat po svojoj sposobnosti da naglo izazove oštar bol u uhu, iritaciju, a ponekad i gubitak sluha.

  2023-11-08

Kako poboljšati imunitet i zaštititi se od virusa?

U svetu različitih mikroorganizama naš imuni sistem je glavni akter u borbi protiv bolesti. To je štit koji zahteva kontinuiranu pažnju i negu kako bi ostao snažan i pouzdan.

  2023-10-20

Kako smiriti kašalj kod dece?

Kada se vaše dete suočava sa napadima kašlja, posebno noću, to može biti veoma stresno i iscrpljujuće. Kašalj je čest simptom u detinjstvu, bilo da je reč o običnoj prehladi, alergiji ili nekom drugom respiratornom problemu.

  2023-10-06

Šta je kandida i kako se rešiti kandide zauvek?

Sigurno ste bar jednom imali problema ili imate osobu u bliskom okruženju koja je muku mučila sa dosadnom kandidom. Iako je ona normalni stanovnik našeg organizma gde ima ulogu u varenju i apsorpciji nutrijenata, u pojedinim situacijama može da se namnoži i dovede do zdravstvenih problema.

  2023-09-22

Vaške u kosi - kako ih prepoznati i efikasno istrebiti?

Septembarski povratak dece u vrtiće i škole povećava rizik da se iz istih vrate sa nezvanim gostima u kosi. Vaske u kosi, iako nisu u vezi sa nehigijenom, kako se često misli, izazivaju stid i nevericu i stvaraju ogromnu neprijatnost.

  2023-09-08

Alergija na ambroziju - kako je prepoznati i kako ublažiti simptome?

Suze vam oči, ne možete da zaustavite kijavicu i trošite papirne maramice u velikim količinama. To može da znači samo jedno - sezona alergija na ambroziju je u punom jeku!

  2023-08-22

Ujed insekta – kako sprečiti svrab i ublažiti neprijatnost?

Tokom leta i toplih dana obično gledamo da pobegnemo van grada i uživamo u prirodi. Porodični izleti, šetnje po šumi, odlazak do reke, piknik… mogućnosti su brojne. Ipak, idilične situacije tokom letnjih meseci često zna da pokvari neočekivani ujed insekta.

  2023-08-08

Koliko dugo traje upala desni i kako je izlečiti?

Upala desni je veoma neprijatna i ponekad nimalo bezazlena pojava, koja je, nažalost, češća nego što se pretpostavlja.

  2023-07-21

Šta je pantenol i za šta se sve koristi?

Ako vam je potreban samo jedan proizvod za svakodnevnu negu osetljive kože, za antiage tretman, negu kose i noktiju, za negu nežne kože male dece i beba ili oštećenu kožu starijih osoba, vama je potreban proizvod na bazi pantenola.

  2023-07-07

Šta je zdrava hrana i kako se pravilno hraniti

Hrana je bilo koji jestivi materijal koji pospešuje rast i razvoj tela i štiti organizam od infekcije i bolesti. Ishrana ja proces u kom telo koristi hranu za rast i razvoj organizma. U zavisnosti od vaše starosti, pola, kakvog ste zdravlja, da li ste i koliko aktivni zavisiće i vaše nutritivne potrebe.

  2023-06-23

Kako izlečiti herpes na usni?

Herpes na usni (herpes labialis) čine mali plikovi ili čirevi na usnama ili oko njih, a koje izaziva virus herpes simplex tip 1. Kada ovaj virus prvi put dospe u organizam on se tu nastanjuje trajno i iz regije usta se premešta u nervni sistem, odakle se može se ponovo aktivirati.

  2023-06-09

Opekotine od sunca – kako sprečiti i najbrže izlečiti

Topli dani su stigli, sunce je visoko na nebu, a mnogi od nas jedva čekaju da se opuste na plaži ili uživaju u sunčanju u svom dvorištu ili na terasi.