2023-02-07

Tražite poklon za Dan zaljubljenih? Evo ideja koje će oduševiti vašu lepšu polovinu

Stigao nam je mesec februar, mesec ljubavi, omiljen zahvaljujući jednom od najlepših praznika za sve one koji uživaju u ovom najuzvišenijem osećanju. Svi već znamo, u pitanju je Dan zaljubljenih. 14. februar se polako se bliži, a pitanje koje počinje mnoge da muči je sta kupiti devojci za dan zaljubljenih ili koji poklon odabrati supruzi.

  2023-01-23

Putna apoteka – šta poneti na zimovanje sa decom?

Zimovanje donosi mnogo radosti, uživanja i zdravstvenih benefita i roditeljima i deci. I dok se deca samo raduju i pamte sjajne zajedničke trenutke, roditelji imaju pregršt briga koje prate boravak na planini. Nije dovoljno spakovati samo toplu garderobu i obuću, već je neophodna i adekvatna putna apoteka, jer se često dešava da se deca, naročito dok su sasvim mala, razbole u toku putovanja.

  2023-01-16

Kako smanjiti nadutost stomaka nakon prazničnih gozbi?

Praznici su prošli, ali njihove posledice i dalje traju i uglavnom se manifestuju kao nadutost ili gasovi i bol u stomaku.

  2022-12-23

Top 10 najboljih krema za lice tokom zime

Osetljiva koža lica prva je na udaru hladnog vetra i niskih spoljnih temperatura. Da biste je zaštitili potrebno je da je obložite zaštitnim slojem i korišćenjem odgovarajuće kozmetike. Kao što letnja garderoba ustupi mesto u vašem ormaru toplim zimskim stvarima, tako je neophodno da lagane letnje kremice zamenite preparatima koji će štititi i hraniti vaše lice tokom oštrih, zimskih dana.

  2022-12-21

Kako otpušiti nos, brzo i jednostavno?

Sezona prehlada i gripa naterala nas je da se malo više pozabavimo zdravljem. Pazimo na ishranu, kupujemo suplemente, jačamo imunitet na sve moguće načine, pa ipak ništa od toga nam ne garantuje da nećemo pokupiti neki od virusa. Zapušen nos i bol u grlu znaju da stvore mnoge neprijatnosti – otežano disanje, kijanje, gubitak čula mirisa i ukusa... Zato je korisno znati kako da se izborite sa ovim problemom.

  2022-11-21

Reprodukcija i njeno unapređenje

Začeće i trudnoća su mogući samo ako su reproduktivni organi zdravi, a infekcije, hormonske promene, starosna dob i mnogi drugi faktori utiču na mogućnost začeća kod žene.

  2022-11-17

Magnezijum i njegova važnost u organizmu

Vitamini i minerali su „gorivo“ našeg organizma i zato je važno unositi ih kroz hranu i piće. Jedan od najvažnijih izvora energije jeste i magnezijum u hrani, koji je važan zbog mnogo čega, ali na žalost nije uvek unesen u dovoljnim količinama.

  2022-11-14

Svetski dan borbe protiv dijabetesa – 14. novembar, 2022.

Da li znate da se ove godine navršava 100 godina od otkrića leka, koji je spasio milione života širom sveta? Reč je o insulinu. Vek otkrića dijabetesa i ovaj neverovatan napredak, koji je promenio živote mnogih, beležimo posebnog dana, koji je poznat kao Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

  2022-10-10

Kako da zaobiđete kašalj ove jeseni

Stigla je jesen, a sa njom i hladno vreme, boravak u zatvorenom prostoru, virusne i bakterijske infekcije. Jedno rečju, stvorili su se idealni uslovi da dođe do širenja virusa i pojave kašlja.

  2022-10-07

Mlečni put - od dohrane do prve kašice za bebe

Često slušamo o lepotama dojenja, o majčinom mleku čija je vrednost nemerljiva i o svim benefitima koje donosi bebi, ali i mami. Zaista je tako, međutim, na tom mlečnom putu može se naići na različite poteškoće.

  2022-09-26

Kako da ojačate imunutet pred sezonu prehlada?

Oktobar i novembar su nam se prikrali i sa sobom donose sezonu gripa i prehlada. Podložna su kako deca, tako i ljudi zrelijeg doba. Vrlo često pokupimo virus koji su naši mališani doneli iz vrtića ili škole.

  2022-09-22

Apoteka online - pomoć na dohvat ruke i u svako doba

Naši kupci već znaju da je apoteka Flos opremljena prema najnovijim svetskim standardima, te da u našem asortimanu mogu pronaći baš sve od lekova i suplemenata, preko kozmetike, do medicinske opreme i sredstava.