Prijavite se na naš Newsletter
Uloguj se
RASTAVIĆ Latinski naziv i familija : Equisetum arvense L. ( Equisetaceae)
Latinski naziv i familija : Equisetum arvense L. ( Equisetaceae) Opis : Sterilno stablo je rebrasto i šuplje, 3-5mm u prečniku, jednostruko ili dvostruko pršljenasto razgranato, grane su uspravne ili poluuspravne. Lisni rukavci su 5-12mm dužine sa 8-12 uzanih, zašiljenih, crnih, a po obodu belih zubaca. Cela biljka je svetlozelene boje. Kosmopolitska vrsta, raste na vlažnim livadama, pored potoka, reka i močvara. Kao lekoviti deo biljke koristi se : Osušen nadzemni deo biljke (Equiseti herba) – sterilni izdanak Hemijski sastav : Rastavić sadrži silicijumovu kiselinu, flavonoide i tragove alkaloida Upotreba : Aktivni sastojci rastavića deluju na olakšavanje izlučivanja mokraće. Koristi se u čajnim mešavinama kod infekcija i upala mokraćnih kanala. Ne dovodi do poremećaja balansa elektrolita. U narodnoj medicini se koristi: Kod tuberkuloze i u mešavinama uroloških čajeva, spolja za zarastanje rana i opekotina Ograničenja u upotrebi : Potreban je oprez kod edema nastalih usled oštećenja srca ili bubrega. Način pripreme i upotrebe čaja : Supenu kašiku herbe rastavića preliti šoljom (200ml) hladne vode i zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata, potom procediti. Piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja posle jela. Rastavić (Equiseti herba) ulazi u sastav čajnih mešavina broj : 6, 12, 14, 16, 18, 32, 37, 54, 69, 77, 84, 85 Pakovanje : 50g
Biljna mešavina 7 Čaj kod nervoze, stresa i nesanice
PODUBICA Latinski naziv i familija : Teucrium chamaedrys L. (Lamiaceae)
ČAJ OD KORENA KOPRIVE U PRAHU Sastav: Usitnjen koren koprive (Urticae radix pulvis)
FRUCTUS CAJ ZELENI ZMAJ je čajna mešavina namenjena zdravom gubitku kilograma.
Čaj Zeleni Zmaj je na tržištu Srbije i regiona od 2005. godine. Retko koji proizvod za mršavljenje uspeo je da opstane toliko dugo i može se reći da je čaj Zeleni Zmaj jedan od najprodavanijih, ako ne i najprodavaniji čaj za mršavljenje u regionu u poslednjih 15 godina!
Prijavite se na naš Newsletter