Prijavite se na naš Newsletter
Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda.
Масне киселине у телу имају функцију складиштења енергије.Уколико глукоза није доступан као извор енергије,организам ће користити масне киселине као гориво.Разлог због кога се засићене масне киселине називају лошим је ХОЛЕСТЕРОЛ.Постоји такозвани добар холестерол- ХДЛ и лош холестерол -ЛДЛ.Од њиховог односа већа у организму зависи да ли ће доћи до таложења масноћа које ће доћи до таложења масноћа на зидовима крвних судова неће доћи. воде зачепљивања крвних судова и повећаном кардиоваскуларном ризику.
Овај препарат је од великог значаја за људски организам јер додавањем незасићених масних киселина се помера равнотежа у корист доброг холестерола, те неће доћи до таложења масноћа и угрожавања крвних судова.
Ово је велики проблем данашњице где у исхрани доминирају засићене и транс масти које су изузетно лоше за људски организам.
Сматра се да појачан унос омега масних киселина превенира појаву Алцхајмерове болести, и побољшава концентрацију и памћење. Такође се сматра да редован унос омега 3 масних киселина у трудноћи повољно делује на развој мозга код беба.
Омега 3 масне киселине чувају здравље очију јер ДХА масна киселина улази у састав мрежњаче ока.
Недостатак омега масних киселина се манифестује умором, депресијом, лошом меморијом, сувом кожом, кардиоваскуларним проблемима и слабом циркулацијом.
Витамин Е и Цинк доприносе заштити ћелија од оксидативног стреса.
Витамин Е је снажни антиоксиданс који штити организам од слободних радикала и повољно делује код свих стања праћених повећаним оксидативним стресом.
Цинк доприноси нормалном метаболизму масних киселина, угљених хидрата, метаболизму витамина А, макронутријенатА, доприноси одржавању нормалних костију, косе, коже, ноктију, вида. Такође доприноси нормалној синтези протеина, функцији имуног система као и нормалној синтези ДНК и има улогу у процесу деобе ћелија.
Препарат садржи: 60 капсула
Препоручена употреба: једна до две капсуле дневно уз оброк.