Prijavite se na naš Newsletter
Uloguj se
ČAJ KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE – Moć bilja
Sastav: Rizom iđirota (Calami rhizoma) Cvet kamilice (Chamomillae flos) Plod morača (Foeniculi fructus) Herba pitome nane (Menthae piperitae herba) Herba hajdučke trave (Millefolii herba) Cvet lipe (Tiliae flos) Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži etarska ulja (bogata akoronom, β-azaronom, mentolom, proazulenom, trans-anetolom), seskviterpenske laktone, triterpene, sterole, gorke supstance, flavonoide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, kumarine, cijanogene glikozide, leukoantocijanidine, proteine, aminokiseline, holin, tanine, sluzi, organske kiseline i šećere. Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine kod viška želudačne kiseline svojim spazmolitičnim efektom deluju na ublažavanje bolova i grčeva, a prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu želuca i organa za varenje. Takođe, aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav ove čajne mešavine povoljno deluju na regulisanje lučenja žuči i želudačne kiseline, kao i na ublažavanje nadutosti i eliminisanje gasova. Upotreba ČAJA KOD VIŠKA ŽELUDAČNE KISELINE preporučuje se: kod gorušice i osećaja pečenja u želucu. Ograničenja u upotrebi : Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se upotreba Čaja kod viška želudačne kiseline. Način pripreme i upotrebe čaja: kafenu kašičicu čajne mešavine preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat, zatim procediti. Piti ujutru po 200 ml nezaslađenog čaja pre obroka, na prazan želudac. Pakovanje: 100 g
RASTAVIĆ Latinski naziv i familija : Equisetum arvense L. ( Equisetaceae)
ŽALFIJA Latinski naziv i familija : Salvia officinalis L. (Lamiaceae)
Kraljevski napitak deluje na tri načina na organizam: prirodnim putem poboljšava cirkulaciju krvi, eliminiše toksine i regeneriše tkivo koje je napadnuto bolešću.
Ulje kantariona u kapima za spoljašnju upotrebu
OČAJNICA , MACINA TRAVA Latinski naziv i familija : Marrubium vulgare L. (Lamiaceae)
Prijavite se na naš Newsletter