Vesti

  30.05.2022.

Kako da ojačate svoj imunitet tokom toplih dana

Proleće je tu, a uz njega i češći boravak u prirodi. Iako se mnogi raduju lepom vremenu, mnogi među nama, uz dolazak lepog vremena i cvetanje raznih biljaka, muku muče sa polenom i alergijama, ali i raznim virusima i bakterijama. Postavlja se pitanje kako podići imunitet tokom proleća kao i koji su najbolji preparati za jačanje imuniteta?

  29.12.2021.

Najbolji probiotici za dobro varenje

Verovatno smo se svi bar jednom u životu susreli sa neprijatnim problemima kao što su grcevi u stomaku i proliv odnosno dijareja. Stomačne tegobe mogu se javiti sasvim iznenada, a kada potražimo savete za brzo rešenje ovih problema – među najčešćim preparatima pominju se probiotici. Nekim ljudima je probiotik potreban, a da toga nisu ni svesni, dok pojedine osobe redovno koriste probiotike i neznajući za njihove brojne prednosti.

  29.09.2021.

Povratak u školu – značaj imuniteta u kolektivu

Septembar i ove godine, na sreću, vraća đake u školske klupe, što uz radost mališana, roditeljima donosi nebrojeno briga vezanih za zdravlje deteta. Početak jeseni i početak školske godine koja decu vraća u velike kolektive, škole i vrtiće, po nepisanom pravilu puni pedijatrijske ordinacije, a roditeljima nosi puno briga, neprospavanih noći i ponovljenih pitanja: mogu li učiniti nešto da moje dete bude manje bolesno?

  29.03.2022.

Zašto nastaju gasovi i nadutost i kako ih se efikasno rešiti

Koliko vam je puta nadutost u stomaku pokvarila dan ili važan trenutak? Ova neprijatnost kvari svakodnevnicu velikog broja ljudi koji se manje ili više uspešno bore protiv nje. Nadutost stomaka i gasovi zaista umeju da naprave veliki problem i stvore nelagodnost. Danas objašnjavamo kako zapravo nastaju gasovi i nadutost u stomaku i kako ih efikasno i brzo otkloniti.

  28.04.2022.

Probiotici - zašto su važni i koje vrste postoje?

U digestivnom sistemu zdravog čoveka živi veliki broj mikroorganizama koji su ključni faktor za održavanje ravnoteže u crevima, a samim tim i zdravlja i imuno odgovora čitavog organizma.

  28.02.2022.

Koji su uzroci impotencije i kako je lečiti?

Erektilna disfunkcija je nova bolest modernog doba. Veliki broj muškaraca susreo se sa ovim problemom bar jednom u životu. Važno je naglasiti da se impotencija može javiti u svim periodima seksualne zrelosti i da ne treba odmah paničiti.

  24.12.2021.

Uticaj stresa na zdravlje i kako ga smanjiti?

Nije retkost da kada vam se zdravlje pogorša, dobijete odgovor – To je od stresa! Za stres se kaže da je bolest savremenog doba, a njegov nepovoljan uticaj na sve segmente zdravlja treba shvatiti zaista ozbiljno, pogotovo kada znamo da (ako se ne leči prirodnim putem ili uz određeni lek za stres) može ostaviti trajne posledice na psihu i uzrokovati čak i druga teška oboljenja.

  24.01.2022.

Šta su omega 3 masne kiseline i zašto ih je važno konzumirati?

Već vam je neko sigurno pričao o omega-3 masnim kiselinama ili bar o omega-3 kapsulama? Odlične su za finkciju i razvoj nervnog sistema, produkciju hormona, čuvaju naše telo od srčanog i moždanog udara, ali... Šta su to zapravo omega-3 masne kiseline? Danas upravo razjašnjavamo ovu temu, pričamo o tome gde možemo pronaći omega-3 masne kiseline u hrani, ali i kako piti omega-3 kapsule i koje su to najbolje omega-3 kapsule.

  21.02.2022.

Zašto se javlja suva koža i kako je negovati?

Možemo slobodno reći da su ruke naše glavno oruđe za rad. Njih koristimo tokom celog dana za obavljanje raznoraznih poslova i zato je od izuzetne važnosti sačuvati kožu ruku od oštećenja i obezbediti joj negu koja će podržati njenu primarnu zaštitnu ulogu. Jer, složićete se da je vrlo neugodno raditi rukama bilo šta kada osetite da vas koža štipa, peče, svrbi, iritira, ...

  20.05.2022.

Kako negovati kožu lica tokom proleća

Tokom proleća sve češće izlazimo napolje i provodimo vreme u prirodi, ponekad zaboravljajući da je potrebno zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja. Iako je bitna tokom cele godine, pravilna nega lica tokom leta i proleća je posebno važna, a tu je veoma značajna odgovarajuća krema sa spf faktorom za lice.