Vesti

  2023-05-25

Najbolje kreme za sunčanje za decu i odrasle

Bilo da odlazite na more ili uživate na planini ili u banji, krema sa zaštitnim faktorom je obavezan sastavni deo svakodnevne nege lica i tela. Najbolje kreme za sunčanje su one koje ćete nanositi obilno i često, tako da bi trebalo da budu pristupačne, ali i da stvaraju dobar osećaj na vašoj koži.

  2023-05-09

Kako nadoknaditi kolagen u organizmu i zadržati mladalački izgled?

Da li znate da počev od dvadesetih vaš organizam gubi oko 1% kolagena svake godine? Telo, na žalost, nije u stanju da ga stvori onoliko brzo koliko se on razgrađuje. Posledice su suva i tanja koža, bolni zglobovi i slabiji mišići.

  2023-04-21

Alergija na sunce i polen – koji su najbolji lekovi za alergiju?

Prvo prolećno sunce nepogrešivo izmami osmeh na lica ljudi. Ali ima i onih koji bi se najiskrenije rasplakali „nekako s proleća“. Njima je sunce vesnik polenske groznice, alergija na sunčeve zrake, kijanje, šmrkanje i kašljanje.

  2023-04-06

Šta je aktivni kiseonik i kako da ga upotrebite za lice i kosu?

Da li ste se umorili ste se od raznoraznih reklama koje vam obećavaju da će neki skupi preparat garantovano očistiti vašu kožu i vratiti sjaj vašoj kosi? Napravite zaokret i zaista preporodite svoje lice, telo i kosu uz pomoć preparata o kojem se ne govori tako često - aktivnog kiseonika.

  2023-03-23

Šta je melatonin i zašto vam je neophodan za kvalitetan san?

Nesanica je poremećaj spavanja koji pogađa čak 15% populacije. Jedan od najčešćih uzroka nesanice jeste nedostatak melatonina, hormona koji reguliše cirkadijalni ritam spavanja i budnosti.

  2023-03-08

Stomačni virusi kod dece – kako da ubrzate oporavak?

Uz dolazak lepog vremena većina roditelja razmišlja o izletima ili putovanjima sa svojom decom. No, često idealan porodični odmor mogu da upropaste stomacni virusi. U jednom trenutku vaše dete je aktivno i zdravo, a onda odjednom kreću bolovi u stomaku, povraćanje i dijareja.

  2023-02-22

Nedostatak vitamina D - šta sve treba da znate

Smatra se da gotovo milijardu ljudi pati od nedostatka D vitamina. Ovaj globalni fenomen se najčešće javlja usled nedovoljnog izlaganja suncu, a posebno je izražen tokom zimskih meseci.

  2023-02-07

Tražite poklon za Dan zaljubljenih? Evo ideja koje će oduševiti vašu lepšu polovinu

Stigao nam je mesec februar, mesec ljubavi, omiljen zahvaljujući jednom od najlepših praznika za sve one koji uživaju u ovom najuzvišenijem osećanju. Svi već znamo, u pitanju je Dan zaljubljenih. 14. februar se polako se bliži, a pitanje koje počinje mnoge da muči je sta kupiti devojci za dan zaljubljenih ili koji poklon odabrati supruzi.

  2023-01-23

Putna apoteka – šta poneti na zimovanje sa decom?

Zimovanje donosi mnogo radosti, uživanja i zdravstvenih benefita i roditeljima i deci. I dok se deca samo raduju i pamte sjajne zajedničke trenutke, roditelji imaju pregršt briga koje prate boravak na planini. Nije dovoljno spakovati samo toplu garderobu i obuću, već je neophodna i adekvatna putna apoteka, jer se često dešava da se deca, naročito dok su sasvim mala, razbole u toku putovanja.

  2023-01-16

Kako smanjiti nadutost stomaka nakon prazničnih gozbi?

Praznici su prošli, ali njihove posledice i dalje traju i uglavnom se manifestuju kao nadutost ili gasovi i bol u stomaku.

  2022-12-23

Top 10 najboljih krema za lice tokom zime

Osetljiva koža lica prva je na udaru hladnog vetra i niskih spoljnih temperatura. Da biste je zaštitili potrebno je da je obložite zaštitnim slojem i korišćenjem odgovarajuće kozmetike. Kao što letnja garderoba ustupi mesto u vašem ormaru toplim zimskim stvarima, tako je neophodno da lagane letnje kremice zamenite preparatima koji će štititi i hraniti vaše lice tokom oštrih, zimskih dana.

  2022-12-21

Kako otpušiti nos, brzo i jednostavno?

Sezona prehlada i gripa naterala nas je da se malo više pozabavimo zdravljem. Pazimo na ishranu, kupujemo suplemente, jačamo imunitet na sve moguće načine, pa ipak ništa od toga nam ne garantuje da nećemo pokupiti neki od virusa. Zapušen nos i bol u grlu znaju da stvore mnoge neprijatnosti – otežano disanje, kijanje, gubitak čula mirisa i ukusa... Zato je korisno znati kako da se izborite sa ovim problemom.