Vesti

  2024-06-10

Kako piti aloja veru i za šta je dobra aloja?

Ako ste ovih dana bili u nekoj od drogerija ili apoteka mogli ste na policama primetiti veliki broj proizvoda koji u sebi imaju aloju. Lekovita svojstva aloje poznavali su još u starom Egiptu, ali tek ih poslednjih par decenija iznova otkrivamo.

  2024-05-27

Sunčanica kod dece – šta sve roditelji treba da znaju

Sunčanica je ozbiljno zdravstveno stanje koje može da zadesi svakoga, ali su deca posebno ranjiva zbog svoje nedovoljno razvijene termoregulacije. Ako ste roditelj, važno je da umete da prepoznate simptome sunčanice kod dece, da znate kako da pravilno odreagujete i kako da preventivno delujete kako biste ih zaštitili.

  2024-05-15

Prekomerno znojenje – uzroci, simptomi i kako ga se rešiti?

Imate utisak da se znojite više nego drugi, neprijatno vam je zbog mokrih tragove na odeći, brišete ruke pre nego što se rukujete sa ljudima. Prekomerno znojenje je česta pojava, a ako ste se prepoznali u ovom opisu, moguće da i vi imate ovaj problem.

  2024-04-26

Priprema za sunčanje – 5 zlatnih pravila za savršeno preplanuli ten

Leto je pred nama, bliže se odmori, a sa njima i želja za preplanulim tenom. Kada pomislimo na sunčanje, zamišljamo peščanu plažu, koktel i dodir toplih sunčevih zraka na koži. Uz to želimo prirodan, sjajan i ujednačen ten koji traje dugo.

  2024-04-08

Fleke od sunca – zašto nastaju i kako ih se rešiti?

Sunce je izvor života, ali i neželjenih tragova na našoj koži u vidu tamnih fleka na licu, rukama i dekolteu. Ukoliko ste se ikada zapitali zašto vaša koža pamti svaki susret sa suncem, te kako možete vratiti njen nekadašnji sjaj i ujednačen ten, na pravom ste mestu.

  2024-03-26

Uvećana prostata – simptomi, uzrok i lečenje

Ako ste muškarac koji je prešao pedesetu, nije vam stran osećaj u bešici koji vas budi iz najlepšeg sna i šalje u toalet. Osnovni uzrok verovatno nije dodatna čaša vode ili piva koju ste popili pre spavanja. Pre će biti da je za to kriva uvećana prostata.

  2024-03-08

Najbolja dohrana za bebe i kada je pravo vreme za nju?

Dohrana za bebe obično znači da je mališanu koji još uvek sisa potrebno pored majčinog, dodavati i adaptirano mleko. Kod nešto starijih beba, dohrana podrazumeva uvođenje nemlečne hrane, tj. postepeno uvođenje voća, povrća, mesa u ishranu.

  2024-02-21

Simptomi menopauze i kako ih ublažiti?

Bez obzira da li vas simptomi menopauze dotiču kao ženu ili kao muškarca koji je u vezi sa ženom u 40-im, 50-im ili 60-im, samo retki imaju odgovore kako se boriti i podržati lepši pol u ovom stanju.

  2024-02-09

Šta je insulinska rezistencija, kako se otkriva i leči?

Insulinska rezistencija je kompleksno stanje i kao tajanstvena sabotaža u telu, često dugo ostaje neotkrivena. Milioni ljudi širom sveta biju bitku sa ovim poremećajem i osećaju njegov uticaj u svakodnevnom životu. Šta je insulinska rezistencija? To je problem savremenog čoveka koji se može prepoznati, razumeti i na kraju izlečiti.

  2024-01-24

Urinarna infekcija – simptomi, uzrok i kako se leči?

Da li ste ikada imali taj neprijatan, probadajući osećaj tokom mokrenja ili naglu potrebu da često posećujete toalet? Ako jeste, verovatno vas je zadesila urinarna infekcija. Ova mikrobna napast jedan je od najčešćih neprijatelja ženskog zdravlja, mada pogađa i muškarce.

  2024-01-11

Gorušica, šta je, zašto se javlja i kako se leči?

Većina nas u ovo doba godine prepoznaje simptome lošeg varenja. Mučnina, bol u stomaku, gorušica i podrigivanje često nas podsećaju da treba prekinuti sa prejedanjem i odoleti prazničnoj trpezi.

  2023-12-25

Kako najbrže skinuti visoku temperaturu?

Kada organizam razvije groznicu kao odgovor na infekciju ili drugu bolest, važno je delovati kako biste ublažili neprijatnost i podstakli proces ozdravljenja. Prirodna želja je pronaći brz i efikasan način kako skinuti temperaturu.