Vesti

  2022-11-21

Reprodukcija i njeno unapređenje

Začeće i trudnoća su mogući samo ako su reproduktivni organi zdravi, a infekcije, hormonske promene, starosna dob i mnogi drugi faktori utiču na mogućnost začeća kod žene.

  2022-11-17

Magnezijum i njegova važnost u organizmu

Vitamini i minerali su „gorivo“ našeg organizma i zato je važno unositi ih kroz hranu i piće. Jedan od najvažnijih izvora energije jeste i magnezijum u hrani, koji je važan zbog mnogo čega, ali na žalost nije uvek unesen u dovoljnim količinama.

  2022-11-14

Svetski dan borbe protiv dijabetesa – 14. novembar, 2022.

Da li znate da se ove godine navršava 100 godina od otkrića leka, koji je spasio milione života širom sveta? Reč je o insulinu. Vek otkrića dijabetesa i ovaj neverovatan napredak, koji je promenio živote mnogih, beležimo posebnog dana, koji je poznat kao Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

  2022-10-10

Kako da zaobiđete kašalj ove jeseni

Stigla je jesen, a sa njom i hladno vreme, boravak u zatvorenom prostoru, virusne i bakterijske infekcije. Jedno rečju, stvorili su se idealni uslovi da dođe do širenja virusa i pojave kašlja.

  2022-10-07

Mlečni put - od dohrane do prve kašice za bebe

Često slušamo o lepotama dojenja, o majčinom mleku čija je vrednost nemerljiva i o svim benefitima koje donosi bebi, ali i mami. Zaista je tako, međutim, na tom mlečnom putu može se naići na različite poteškoće.

  2022-09-26

Kako da ojačate imunutet pred sezonu prehlada?

Oktobar i novembar su nam se prikrali i sa sobom donose sezonu gripa i prehlada. Podložna su kako deca, tako i ljudi zrelijeg doba. Vrlo često pokupimo virus koji su naši mališani doneli iz vrtića ili škole.

  2022-09-22

Apoteka online - pomoć na dohvat ruke i u svako doba

Naši kupci već znaju da je apoteka Flos opremljena prema najnovijim svetskim standardima, te da u našem asortimanu mogu pronaći baš sve od lekova i suplemenata, preko kozmetike, do medicinske opreme i sredstava.

  2022-08-23

Eucerin krema za sunčanje – prava zaštita od sunca za celu porodicu

Pravilna zaštita od sunca podrazumeva fizičku zaštitu, ali i odabira najbolje kreme za sunčanje.

  2022-08-23

Najbolji probiotik za zdrav stomak tokom letovanja

Putnička dijareja je neprijatno stanje koje se javlja i odraslima i deci kada se naruši delikatna crevna flora. To se dešava kao posledica promene navike u ishrani, vrsti vode koja se pije i pojačanom broju bakterija i virusa koji se unose u telo.

  2022-08-12

Kako ublažiti letnje opadanje kose?

Kao što leti štitimo kožu, i našoj kosi je potrebna pravilna nega, hidratacija i zaštita od sunčevog zračenja.

  2022-08-12

Kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje i da li je bezbedno?

Dijete i brzi sistemi za mršavljenje su jedan od najčešćih pitanja koja zapravo nikad i ne dobiju prave i potpune odgovore. Mi, u apoteci Flos smo rešili da vam objasnimo kako se bezbedno pije jabukovo sirće za mršavljenje i na koji način ono pomaže gubitku kilograma.

  2022-06-29

5 saveta za pravilnu negu zuba

Oralna higijena veoma je bitna kada je zdravlje čitavog organizma u pitanju. Mnogi nažalost često počnu da obraćaju pažnju na zube tek kada imaju neki problem, koji se u pojedinim slučajevima završava raznim upalama, oboljenjima i na kraju, njihovim gubitkom . Zbog svega toga veoma je bitno preventivno delovati.