Vesti

  2024-02-21

Simptomi menopauze i kako ih ublažiti?

Bez obzira da li vas simptomi menopauze dotiču kao ženu ili kao muškarca koji je u vezi sa ženom u 40-im, 50-im ili 60-im, samo retki imaju odgovore kako se boriti i podržati lepši pol u ovom stanju.

  2024-02-09

Šta je insulinska rezistencija, kako se otkriva i leči?

Insulinska rezistencija je kompleksno stanje i kao tajanstvena sabotaža u telu, često dugo ostaje neotkrivena. Milioni ljudi širom sveta biju bitku sa ovim poremećajem i osećaju njegov uticaj u svakodnevnom životu. Šta je insulinska rezistencija? To je problem savremenog čoveka koji se može prepoznati, razumeti i na kraju izlečiti.

  2024-01-24

Urinarna infekcija – simptomi, uzrok i kako se leči?

Da li ste ikada imali taj neprijatan, probadajući osećaj tokom mokrenja ili naglu potrebu da često posećujete toalet? Ako jeste, verovatno vas je zadesila urinarna infekcija. Ova mikrobna napast jedan je od najčešćih neprijatelja ženskog zdravlja, mada pogađa i muškarce.

  2024-01-11

Gorušica, šta je, zašto se javlja i kako se leči?

Većina nas u ovo doba godine prepoznaje simptome lošeg varenja. Mučnina, bol u stomaku, gorušica i podrigivanje često nas podsećaju da treba prekinuti sa prejedanjem i odoleti prazničnoj trpezi.

  2023-12-25

Kako najbrže skinuti visoku temperaturu?

Kada organizam razvije groznicu kao odgovor na infekciju ili drugu bolest, važno je delovati kako biste ublažili neprijatnost i podstakli proces ozdravljenja. Prirodna želja je pronaći brz i efikasan način kako skinuti temperaturu.

  2023-12-12

Aktivni ugalj – upotreba, iskustva i kako se pije?

Aktivni ugalj nije obična vrsta uglja. On se ne dobija iz sagorevanja drveta, već zagrevanjem obične vrste uglja uz prisustvo gasova čime se na njegovoj površini dobijaju sitne rupice, tj. pore, koje mu povećavaju površinu.

  2023-11-21

Upala uha – koliko traje i kako je izlečiti?

Sigurno je da ste bar jednom u životu iskusili bolnu neprijatnost koju je izazvala upala uha. Otitis je poznat po svojoj sposobnosti da naglo izazove oštar bol u uhu, iritaciju, a ponekad i gubitak sluha.

  2023-11-08

Kako poboljšati imunitet i zaštititi se od virusa?

U svetu različitih mikroorganizama naš imuni sistem je glavni akter u borbi protiv bolesti. To je štit koji zahteva kontinuiranu pažnju i negu kako bi ostao snažan i pouzdan.

  2023-10-20

Kako smiriti kašalj kod dece?

Kada se vaše dete suočava sa napadima kašlja, posebno noću, to može biti veoma stresno i iscrpljujuće. Kašalj je čest simptom u detinjstvu, bilo da je reč o običnoj prehladi, alergiji ili nekom drugom respiratornom problemu.

  2023-10-06

Šta je kandida i kako se rešiti kandide zauvek?

Sigurno ste bar jednom imali problema ili imate osobu u bliskom okruženju koja je muku mučila sa dosadnom kandidom. Iako je ona normalni stanovnik našeg organizma gde ima ulogu u varenju i apsorpciji nutrijenata, u pojedinim situacijama može da se namnoži i dovede do zdravstvenih problema.

  2023-09-22

Vaške u kosi - kako ih prepoznati i efikasno istrebiti?

Septembarski povratak dece u vrtiće i škole povećava rizik da se iz istih vrate sa nezvanim gostima u kosi. Vaske u kosi, iako nisu u vezi sa nehigijenom, kako se često misli, izazivaju stid i nevericu i stvaraju ogromnu neprijatnost.

  2023-09-08

Alergija na ambroziju - kako je prepoznati i kako ublažiti simptome?

Suze vam oči, ne možete da zaustavite kijavicu i trošite papirne maramice u velikim količinama. To može da znači samo jedno - sezona alergija na ambroziju je u punom jeku!