2022-06-13

Šta je SPF i zašto je važan za kožu?

Dolaskom leta, sezone godišnjih odmora i odlaska na more, potrebno je kožu dodatno zaštititi. Uz češći i duži boravak napolju postoji opasnost od štetnog sunčevog zračenja kom je izloženo naše telo. Krema za lice sa zaštitnim faktorom neizostavna je, kada je u pitanju nega tokom toplih i sunčanih dana. Spf krema za lice pružiće neophodnu zaštitu tokom uživanja na otvorenom.

  2022-05-30

Kako da ojačate svoj imunitet tokom toplih dana

Proleće je tu, a uz njega i češći boravak u prirodi. Iako se mnogi raduju lepom vremenu, mnogi među nama, uz dolazak lepog vremena i cvetanje raznih biljaka, muku muče sa polenom i alergijama, ali i raznim virusima i bakterijama. Postavlja se pitanje kako podići imunitet tokom proleća kao i koji su najbolji preparati za jačanje imuniteta?

  2022-05-20

Kako negovati kožu lica tokom proleća

Tokom proleća sve češće izlazimo napolje i provodimo vreme u prirodi, ponekad zaboravljajući da je potrebno zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja. Iako je bitna tokom cele godine, pravilna nega lica tokom leta i proleća je posebno važna, a tu je veoma značajna odgovarajuća krema sa spf faktorom za lice.

  2022-05-17

Dovedite figuru do savršenstva uz sledeće savete

Leto je sve bliže, a uz dolazak lepog vremena postavlja se i čuveno pitanje – Šta je najbolje za mršavljenje i kako što pre dovesti liniju do savršenstva. Ipak, promena ne može da se dogodi preko noći, a pored vežbanja veoma su bitni odgovarajuća ishrana i suplementi za mršavljenje. Vi ćete biti zadovoljniji svojim izgledom, a gubićete kilograme na lak i zdrav način.

  2022-04-28

Probiotici - zašto su važni i koje vrste postoje?

U digestivnom sistemu zdravog čoveka živi veliki broj mikroorganizama koji su ključni faktor za održavanje ravnoteže u crevima, a samim tim i zdravlja i imuno odgovora čitavog organizma.

  2022-04-15

Vitamini koji su nam potrebni u proleće

Primetno je da smo svi osetili polet duha kako je došlo proleće. Mališani su postali razigraniji, školarci su se napokon vratili u svoje klupe, a mi stariji sve više vremena provodimo na otvorenom, te smo zbog toga neminovno srećniji.

  2022-03-29

Zašto nastaju gasovi i nadutost i kako ih se efikasno rešiti

Koliko vam je puta nadutost u stomaku pokvarila dan ili važan trenutak? Ova neprijatnost kvari svakodnevnicu velikog broja ljudi koji se manje ili više uspešno bore protiv nje. Nadutost stomaka i gasovi zaista umeju da naprave veliki problem i stvore nelagodnost. Danas objašnjavamo kako zapravo nastaju gasovi i nadutost u stomaku i kako ih efikasno i brzo otkloniti.

  2022-03-16

Zašto se javlja proliv i kako ga efikasno zaustaviti?

Uh ta dijareja, da li postoji išta neprijatnije? Verovatno ste se bar jednom u životu susreli sa ovim problemom i uvek se iznova postavlja pitanje – kako zaustaviti proliv? Pojava dijareje predstavlja odbrambeni mehanizam organizma na neke upale koje se dešavaju u našim crevima. Česte i tečne stolice praćene su grčevima i bolovima u stomaku, ali neretko i visokom temperaturom i malaksalošću.

  2022-02-28

Koji su uzroci impotencije i kako je lečiti?

Erektilna disfunkcija je nova bolest modernog doba. Veliki broj muškaraca susreo se sa ovim problemom bar jednom u životu. Važno je naglasiti da se impotencija može javiti u svim periodima seksualne zrelosti i da ne treba odmah paničiti.

  2022-02-21

Zašto se javlja suva koža i kako je negovati?

Možemo slobodno reći da su ruke naše glavno oruđe za rad. Njih koristimo tokom celog dana za obavljanje raznoraznih poslova i zato je od izuzetne važnosti sačuvati kožu ruku od oštećenja i obezbediti joj negu koja će podržati njenu primarnu zaštitnu ulogu. Jer, složićete se da je vrlo neugodno raditi rukama bilo šta kada osetite da vas koža štipa, peče, svrbi, iritira, ...

  2022-02-08

Higijena intimne regije kod žena: ključni saveti za pravilnu negu

Ne volimo generalizacije, ali smo sigurni da postoji jako malo žena na svetu koje tokom života nisu bar jednom osetile šta znači iziritirana intimna regija. Svrab, peckanje i crvenilo uobičajene su pojave koje mogu imati razne uzročnike. Higijena intimne regije je nešto što žena ne bi smela da zapostavlja, jer je vaginalno zdravlje od neizrecive važnosti. Danas pričamo o svemu što treba da znate o razlozima nastanka iritacije, ali i kako da održavate svoju intimnu regiju čistom i zdravom.

  2022-01-24

Šta su omega 3 masne kiseline i zašto ih je važno konzumirati?

Već vam je neko sigurno pričao o omega-3 masnim kiselinama ili bar o omega-3 kapsulama? Odlične su za finkciju i razvoj nervnog sistema, produkciju hormona, čuvaju naše telo od srčanog i moždanog udara, ali... Šta su to zapravo omega-3 masne kiseline? Danas upravo razjašnjavamo ovu temu, pričamo o tome gde možemo pronaći omega-3 masne kiseline u hrani, ali i kako piti omega-3 kapsule i koje su to najbolje omega-3 kapsule.