Šta je pantenol i za šta se sve koristi?

ŠTA JE PANTENOL I ZA šTA SE SVE KORISTI?

Devojka nanosi kremu za lice.

 

Ako vam je potreban samo jedan proizvod za svakodnevnu negu osetljive kože, za antiage tretman, negu kose i noktiju, za negu nežne kože male dece i beba ili oštećenu kožu starijih osoba, vama je potreban proizvod na bazi pantenola. Sta je pantenol, kako deluje i za šta se koristi, saznajte u nastavku teksta.

 

Šta je tačno pantenol?

Pantenol je, hemijski gledano, alkoholni analog pantotenske kiseline, odnosno provitamin B5, koji se veoma lako pretvara u vitamin B kada je u organizmu, a benefiti ovog vitamina više su nego poznati. U kozmetici i medicini koristi se jedan od dva oblika pantenola, d-pantenol, njegov biološki aktivni oblik.

 

Čudotvorni pantenol – za šta se koristi?

Pantenol ima široku upotrebu i višestruku korist, a čudotvornu porodicu proizvoda čine:

 

  • Pantenol krema - pomaže zarastanje rana i opekotina, ublažava tegobe kod oštećene kože
  • Pantenol mast - štiti i umiruje kožu lica, ruku i tela naročito posle prekomernog izlaganja suncu, zbog čega je od strane stručnjaka uvek preporučen pantenol za opekotine od sunca
  • Rastvor pantenola - idealan za negu i regeneraciju kože i sluzokože, ali i kose i brade
  • Pena - regeneriše i neguje kožu izloženu nepovoljnim uticajima sunčeve svetlosti, hladnoće, vetra i vode
  • Oriblete - pantenol za grlo se koristi za ublažavanje tegoba i podsticanje obnavljanja sluzokože jezika, usne duplje, ždrela i desni

 

Za šta je dobra Pantenol krema?

Pantenol krem je sastavni deo dnevne rutine i nege, ali i neizostavni element svake kućne apoteke. Ubrzava zarastanje povreda na koži, pa se koristi kod ogrebotina, blažih opekotina, iritacije i crvenila od sunca. Uspešno ublažava bol, svrab, peckanje i crvenilo nastalo usled alergijskih reakcija.


Pantenol krema za intimnu negu bradavica dojki kod dojilja redovnom upotrebom posle svakog dojenja obnoviće ispucalu sluzokožu i sprečiće dalja oštećenja.


Krema se koristi i za svakodnevnu negu i regeneraciju svih tipova kože, za regeneraciju suve i grube kože ruku i ispucalih usana. Ako se pitate da li je pantenol krema dobra za lice, odgovor je da je odlična i nezamenljiva čak i u antiaging tretmanima, jer obezbeđuje koži sve potrebne hranljive materije, daje glatkoću, elastičnost i sjaj.

 

Devojka maže losion na telo.

 

Pantenol mast – za šta se koristi?

Mast se u tankom sloju nanosi na oštećenu kožu 2-3 puta na dan, a najbolje rezultate pokazuje u lečenju povreda kože kao što su ogrebotine, opekotine, iritacije i tegobe nastale zbog izlaganja suncu.


Pantenol mast za ekcem ublažava svrab, peckanje, crvenilo i bol i aktivira regenerativne procese kože, pa će doprineti bržem i lakšem ozdravljenju.

 

Pantenol rastvor za kosu

Rastvor sadrži 5% d-pantenola i koristi se za regeneraciju i negu kože i sluzokože. Zbog toga pantenol rastvor za inhalaciju donosi brzo olakšanje kod iritirane sluznice grla, ždrela i usne duplje. Preporuku za korišćenje i savet o upotrebi pantenola u inhalaciji dobićete od svog lekara ili farmaceuta. A kako se koristi pantenol rastvor za kosu?


Isti taj rastvor pantenola upotrebljava se za negu i regeneraciju kose jer sanira oštećene krajeve, zaustavlja opadanje kose, pospešuje rast, a kosu čini mekom, nežnom i zdravom. Upotreba je jednostavna, jer direktno nanošenje rastvora u praktičnom spreju ne masti i ne lepi kosu, a može se pomešati i sa blagim šamponom i upotrebljavati prilikom svakog pranja za posebnu negu tanke, krte i tretirane kose.

 

Pantenol pena

Ne možemo a da ne istaknemo ovaj sjajan proizvod sa čak 9% d-pantenola, alantoinom, aloe verom i vitaminim E. Pantenol pena je takve teksture da se lako razmazuje i koža je brzo upija.


Regeneriše kožu i održava njenu hidriranost i elastičnost, namenjena je svim tipovima kože, idealna je za upotrebu posle tuširanja, a jednostavno i brzo se nanosi i na veću površinu kože.U Srbiji se svakog sata prodaju dve Pantenol kreme, što dokazuje koliko je ljudi već prepoznalo njegovu vrednost u kozmetici i lečenju. Pridružite im se i vi, jer vas Pantenol proizvodi po super cenama čekaju u vašoj Flos apoteci, a namenjeni su celoj porodici i to doslovno za negu od glave do pete.