Higijena intimne regije kod žena: ključni saveti za pravilnu negu

HIGIJENA INTIMNE REGIJE KOD žENA: KLJUčNI SAVETI ZA PRAVILNU NEGU

zena-drzi-cvet

 

Ne volimo generalizacije, ali smo sigurni da postoji jako malo žena na svetu koje tokom života nisu bar jednom osetile šta znači iziritirana intimna regija. Svrab, peckanje i crvenilo uobičajene su pojave koje mogu imati razne uzročnike. Higijena intimne regije je nešto što žena ne bi smela da zapostavlja, jer je vaginalno zdravlje od neizrecive važnosti. Danas pričamo o svemu što treba da znate o razlozima nastanka iritacije, ali i kako da održavate svoju intimnu regiju čistom i zdravom.

 

Razlozi nastanka iritacije – loša higijena

 

Kada je u pitanju intimno područje, higijena je najvažnija. Upravo iz tog razloga – ovo je stavka broj jedan. Veoma je važno da svakodnevno održavate čistom svoju intimnu regiju, ali i da vodite računa da tokom dana ovo područje bude suvo. Bitno je da nakon svakog kupanja detaljno osušite svoju intimnu regiju. Vlažno područje idealno je stanište za gljivice i bakterije. Ukoliko često imate iritacije, možda baš ne obraćate dovoljno pažnje na ovaj detalj.


Sredstvo za intimnu higijenu koje odaberete takođe vam može biti saveznik. Birajte gelove na prirodnoj bazi, kako ne bi dolazilo do iritacije. Sredstvo za intimnu higijenu treba da bude blago, kako bi održavalo pH vrednost intimne zone i normalnu vaginalnu mikrofloru.


Ukoliko imate problem sa održavanjem higijene, odlično pomoćno sredstvo mogu biti vaginalni irigatori za ispiranje vaginalne regije. Možete ih pronaći u našoj ponudi. Vrlo su praktični – sastoje se od male bočice sa fleksibilnim uskim grlom koji će vam pomoći da u potpunosti operete svoje intimno područje.

 

tamponi-ulosci

 

Intimno područje – higijena, ulošci i tamponi

 

Svi znamo da su oni dani zahtevni, posebno za žene koje imaju obilne cikluse, a ceo dan provode van kuće na poslu. Sve ove okolnosti umeju da budu zahtevne. Međutim, ukoliko nedovoljno redovno menjamo uloške i tampone, može doći do iritacija i svraba intimne regije. Postoje dva saveta koja vam možemo dati kako biste smanjile na minimum mogućnost da do iritacije dođe. Prvo – važno je koje uloške koristite. Birajte pamučne uloške koji će štititi vaše intimno područje.

 

Naturella ulošci sadrže Dermacream za dodatni komfor i negu intimne regije. Takođe, Libresse ulošci imaju mekanu površinu koja je nežna pri kontaktu sa vašom kožom i ne stvara iritacije kada je u pitanju intimno područje. Higijena je od neprocenjive važnosti i zato uvek polazimo od nje.

Drugo – važno je da menjate uloške i tampone. Naša preporuka je da ih na svaka 4 sata zamenite, kako biste bile sigurne da neće doći do stvaranja osipa, bakterija i gljivica usled loše higijene. Uvek sa sobom u torbi možete imati maramice za intimnu higijenu koje vam neće zauzeti mnogo mesta, a daće vam sigurnost i tokom onih dana.
Važno je koji veš nosite

Iako se ovo može učiniti kao banalna stvar, verujte nam da je zaista važan kvalitet veša koji nosite. Ukoliko imate osetljivu kožu, birajte samo pamuk. Veštački materijali na duže staze mogu loše uticati na vašu intimnu regiju i stvoriti velike neprijatnosti. Takođe, neka vaš veš bude odgovarajuće veličine. Uzak veš može stvoriti usekline i dodatne iritacije.

 

Šta kada se iritacija pojavi?

 

Ukoliko ste sve što je do vas uradile, a iritacija se ipak pojavila, ne očajavajte. Vrlo je moguće da je došlo do samo trenutne neprijatnosti.

 

U našoj apoteci možete pronaći Biguanelle set koji se preporučuje za tretman poremećaja vaginalne flore, kod prvih simptoma peckanja i svraba. Takođe, možete pokušati sa antibakterijskim kupkama kakva je LACTACYD. Ovo sredstvo za intimnu regiju bi već nakon prvog do drugog pranja trebalo da otkloni najveći deo neprijatnosti.

 

Međutim, ukoliko iritacija traje više od 5 dana, preporučujemo da se javite svom ginekologu kako bi vam prepisao odgovarajuću terapiju. I znajte, kada je u pitanju higijena intimne regije – nema mesta panici. Čak i kada dođe do infekcije, važno je izabrati prave proizvode. U našem asortimanu možete pronaći sve što je potrebno vašoj kućnoj apoteci kako biste odmah u korenu sasekle svrab, crvenila i peckanja.