Kako da ojačate imunutet pred sezonu prehlada?

KAKO DA OJAčATE IMUNUTET PRED SEZONU PREHLADA?

vitamini za imunitet

 

Oktobar i novembar su nam se prikrali i sa sobom donose sezonu gripa i prehlada. Podložna su kako deca, tako i ljudi zrelijeg doba. Vrlo često pokupimo virus koji su naši mališani doneli iz vrtića ili škole. Danas govorimo o tome na koje sve načine možete čuvati svoj imunitet kroz ishranu, kao i koji su to najbolji vitamini za imunitet koji vam mogu pomoći da vas ove godine virusi zaobiđu u širokom luku.

 

Jačanje imuniteta kroz ishranu

Zvuči možda kao floskula, ali voće i povrće čuvaju naš imunitet i to je zaista tako. Ne preskačite salate uz obrok i potrudite se da porcije budu što veće. Ne zaboravite da dnevno pojedete bar jednu voćku, jer upravo odatle dolaze najbolji vitamini za imunitet. Znamo da su limun i narandža poznati kao dobri izvori vitamina C, međutim, zeleno voće i povrće sadrži ogromne količine vitamina C, A i K, a to često zaboravljamo.

Ukoliko deca ne vole voće i povrće, možete im praviti različite hladno ceđene sokove. Ubacite nar, cveklu, djumbir, ali dodajte i pomorandžu, limun i med kako biste im zavarali ukus i učinili napitak slađim. Ovakve sokove možete praviti jednom nedeljno, sipati ih u staklene flaše i držati ih u frižideru, pa svakog dana popiti po jednu čašu.

Kada su u pitanju vitamini za imunitet, ne smemo zaboraviti ni aroniju. Ovo je možda i najbolji prirodni lek protiv virusa. Matični sok od aronije, bez dodatnog šećera, pije se u malim količinama – jedna čašica ujutru i uveče. Na ovaj način unećete dovoljno vitamina za ceo dan.

 

Najbolji preparati za jačanje imuniteta

Svakako, kada su sezone prehlade i gripa, preporuke farmaceuta jesu uzimanje dodatne suplementacije koja pomaže našem organizmu da se izbori sa svim negativnim uticajima iz spoljašnje sredine.

Suplementacije vitamina C je nešto što se svakako preporučuje svima onima koji nemaju dovoljan dnevni unos ovog vitamina kroz samu ishranu. Takođe, magnezijum, cink, selen i vitamin D su važne karike odbrane od virusa. Najbolji preparati za jačanje imuniteta koji u sebi sadrže kombinacije vitamina i minerala savršena su mera ključnih elemenata potrebnih za zdravlje našeg organizma.

 

devojka pije suplemente za imunitet

IMUNO PROTECT je specijalno formulisan da obezbedi sve korisne i povoljne principe cinka, D3 vitamina i vitamina C u jednoj kapsuli. Savršena je potpora imunom sistemu osoba sa oslabljenim imunitetom, starijih osoba, osoba koje su pod velikim psihičkim i fizičkim stresom, kao i osoba koje pate od osteoporoze. Ovaj preparat je naročito delotvoran u periodima povećane incidence virusnih infekcija i u borbi sa alergijama.
 

Vitamini za imunitet kod dece

Nekada su svi roditelji u ovom periodu godine bili u potrezi za tim koji je to najbolji sirup za imunitet kod dece, međutim, danas su na tržištu sve više rasprostranjene tabletice u vidu bombona, koje deca mnogo lakše prihvataju. Ukusne su im, jer imaju prirodne zaslađivače, pa više ne morate da brinete da li će im se svideti ukus sirupa ili neće. Čak i najslađi i najbolji sirup za imunitet, kod dece neretko izaziva negodovanje. Danas roditelji više ne moraju da razmišljaju o ovome, jer nove tabletice u obliku žvaka i bombona rešavaju problem.

Takođe, tu su i vitamini za imunitet u vidu kapi koje se mogu rastvoriti u čaši vode ili soka, pa će ih vaši mališani takođe lako prihvatiti jer su veoma prijatnog ukusa.

Dakle, ukoliko ste u potrazi za suplementima i pitate se koji su to najbolji preparati za jačanje imuniteta, ne libite se da se posavetujete sa našim farmaceutima. U širokom asortimanu apoteke Flos možete pronaći sve što vam je potrebno, a naše stručno osoblje tu je da vam pomogne u svakoj situaciji i odgovori na sva vaša pitanja.