Koji su najbolji preparati za jačanje imuniteta

KOJI SU NAJBOLJI PREPARATI ZA JAčANJE IMUNITETA

zena-drzi-saku-vitamina

 

Znate li koji faktori najpre utiču na to da baš zima bude godišnje doba koje se smatra najpogodnijim za razvoj bolesti poput gripa i prehlade? To su zapravo činjenice da ljudi zimi češće borave u zatvorenim prostorijama sa drugim osobama koje mogu biti nosioci virusa i bakterija, a takođe – nedostatak svetlosti, toplote i vlažnosti pogoduje razvoju i dužem zadržavanju različitih patogenih organizama. Iako na ove činjenice malo možemo uticati, mesta za paniku nema kada znate sta je najbolje za imunitet! Zato čitajte dalje i saznajte kako ojacati imunitet prirodnim putem i koji su to najbolji preparati za jacanje imuniteta.


Šta utiče na pad imuno sistema i kako ojačati imunitet prirodnim putem?


Svi već dobro znamo da je naš imunitet tj. imuni sistem zaslužan za naše zdravlje i odbranu od različitih oboljenja. Imunitet je taj koji nas štiti i bori se protiv prvih znakova prehlade, gripa i drugih bolesti uzrokovanih virusima, bakterijama i ostalim patogenima, dok bi bez imuniteta naše zdravlje bilo svakodnevno ugroženo! Zato ne čudi da gotovo svi tragamo za tim kako ojacati imunitet, posebno u vremenu u kojem je i dalje „na snazi“ virus Covid-19...


Ipak, znajte da i najbolji preparati za jacanje imuniteta nemaju moć da preko noći ojačaju vaš odbrambeni mehanizam, te uvek imajte na umu da treba dugoročno gledati na to kako ojacati imunitet i svojim načinom života uticati na stanje čitavog organizma.

 

Ukoliko se tokom godine u većini slučajeva ne hranite zdravo i ne obraćate pažnju na unos vitamina i minerala, ne spavate dovoljno, nemate fizičke aktivnosti, prekomerno konzumirate so, šećer, cigatere i alkohol, izloženi ste često zračenju mobilnog telefona i sličnih uređaja, u stalnom ste grču i stresu – vaš imunitet sigurno nije na zavidnom nivou i ne mogu vam pomoći instant trikovi koji se pronalaze kao odgovori na pitanje sta je najbolje za imunitet...


Ono što treba da bude vaš prvi korak ka jačanju imuniteta jeste da sledite opšte smernice zdravijeg načina života i pokušate da delujete preventivno. Jer, prevencija je „majka“ svega, pa i zdravlja ili kako to naš narod voli uvek da kaže – bolje sprečiti, nego lečiti! U svoj život uvedite dobre navike poput svakodnevnog boravka i aktivnosti na otvorenom (pa makar to bila i samo šetnja), unošenja svežeg sezonskog voća, povrća i drugih namirnica bogatih hranljivim materijama, zatim obezbedite svom telu dovoljne količine sna i vremena za opuštanje čime utičete na smanjenje stresa, okružite se pozitivnim ljudima, obezbedite prijatno mesto za život i rad,...


Ove promene jesu sporiji način za jačanje imuniteta, ali ćete na taj način trajno uticati na poboljšanje imunog sistema i obezbediti telu mogućnost da se samo izbori sa skoro svim nedaćama koje ga mogu snaći kada vas napadnu virusi i bakterije!

 

zena-uzima-vitamin


Vitamini i minerali - šta je nabolje za imunitet?

 

Ako osećate da se vaše telo bori protiv simptoma kao što su kijavica, kašalj, hroničan umor, problemi sa kožom i kosom i tome sličnima, možete mu pomoći time što ćete u svoju ishranu uključiti dodatne namirnice koje su bogate prvenstveno vitaminima C, E, B, A i D, mineralima poput selena, cinka, magnezijuma, gvožđa i bakra, kao i probioticima, omega 3 masnim kiselinama i drugim sličnim nutrijentima koji utiču na jačanje imuniteta. Ipak, dešava se da i pored svih napora ishranom ne unesemo dovoljne količine ovih materija, te se postavlja pitanje sta je najbolje za imunitet u tom slučaju? Pa, naravno – u tu svrhu služe najbolji preparati za jacanje imuniteta koje možete pronaći i poručiti online u našoj apoteci.


Ipak, imajte na umu da su ovi najbolji preparati za jacanje imuniteta u stvari samo suplementi odnosno dodaci ishrani koji nikako nisu zamena za namirnice i sve drugo što podrazumeva zdrav i pravilan način ishrane i života.

 

Takođe, ako već koristite određene medikamente, znajte da i oni mogu uticati na imunitet, a pojedini suplementi se uopšte ne preporučuju ljudima sa pojedinim zdravstvenim problemima. Zato pre nego što na svoju ruku odlučite koji su najbolji preparati za jacanje imuniteta, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom koji je taj koji je najbolji za vas i poručite ga u našoj online apoteci.