Magnezijum i njegova važnost u organizmu

MAGNEZIJUM I NJEGOVA VAžNOST U ORGANIZMU

magnezijum u hrani

 

Magnezijum pomaže preko 300 enzima u telu kojima se, između ostalog, pomaže da se grade proteini, jačaju kosti, potpomaže da se reguliše šećer, krvni pritisak i obezbeđuje funkcionisanje nerava i mišića.


U našoj apoteci Flos postoji čitav niz suplemenata među kojima je Magnezijum direkt samo jedna od opcija, a uz to imamo i magnezijum tablete, sprej i gelove na ovoj bazi.

 

Magnezijum u hrani – koje su namernice bogate ovim mineralom?

Jedan od sedam esencijalnim minerala koji je potreban za svakodnevno funkcionisanje je magnezijum. U hrani se nalazi u raznim namernicama u većoj ili manjoj količini.


Preporučena dnevna doza je 420 mg za muškarce i 320 mg za žene
, potrebno je dosta minerala, i obilat magnezijum u hrani.

 

Najviše ga ima u semenima i mahunarkama:

  • Seme bundeve 30g – 156mg magnezijuma
  • Čija seme 30g – 111mg magnezijuma
  • ½ šolje skuvanog spanaća – 78mg
  • Indijski orah 30g – 74mg
  • ¼ šolje kikirikija – 63mg
  • 2 kriške integralnog hleba – 46mg
  • ½ šolje braon pirinča – 42mg
  • 1 šolja mleka – 24mg

 

Suplemeni kao što je Magnezijum direkt i slični dodaci ishrani su neophodni tokom perioda kada je hrana jednolična ili postoje veći zahtevi za vitaminima i mineralima, a magnezijum u hrani nije dovoljan izvor.

 

magnezijum voce povrce mahunarke


Ako ste umorni, pospani, imate česte glavobolje, loše spavate, imate grčeve i bolove u mišićima, vrlo je moguće da vam nedostaje magnezijum u organizmu. Simptomi se često i ne vide, ali itekako utiču na svakodnevno funkcionisanje i pomoć je potrebna.

 

Koji oblik magnezijuma odabrati?

U zavisnosti od konkretnih problema, kod nas ćete pronaći i odlične suplemente. Kod nas ćete pronaći magnezijum tablete koje su napravljene od čistog izvora minerala, ali i sa dodatkom drugih vitamina i minerala ako nedostaju u organizmu.
Kesice tj. magnezijum direkt su takođe dostupne, a lakše se piju i nekome bolje odgovaraju.


Svi koji imaju deficit magnezijuma su osetili neprijatne grčeve i bolove u mišićima listova i stopala. I za te probleme postoji rešenje kao što je magnezijum gel koji se nanosi direktno na kožu i pomaže trenutno otklanjanje tegoba i unos magnezijuma i preko kože.


Ovo je izvrstan način da se nadoknadi nedostatak minerala onda kada raznovrsna ishrana nije dovoljna, a posebno se preporučuje trudnicama i sportistima kao važan dodatak ishrani.

 

Vreme učestalih virusnih infekcija je pravo vreme za magnezijum

Magnezijum se odlično slaže sa B vitaminom i cinkom pa je pravi dodatak za jačanje imuniteta pre perioda učestalih respiratornih infekcija i svih drugih stanja koja dovode do čestih bolesti.


Većom sintezom proteina i boljeg funkcionisanja enzima u telu stvara se energija i podstiče brži oporavak na ćelijskom nivou. On ima važnu ulogu u proliferaciji i boljem funkcionisanju limfocita koji su zaduženi za odbranu organizma. Kada mu se dodaju i drugi vitamini, nastaje pravilno ojačan imunitetski odgovor na svaku pretnju, ali i brži oporavak nakon perioda bolesti. Sada je pravo vreme da se preventivno radi na jačanju imuniteta i tako spreče česta razbolevanja i dugi oporavci.


Brinite o svom zdravlju, pravilno i na vreme. Ako ne pazite na dovoljan unos magnezijuma, verovatno ste u deficitu naročito ako imate jednoličnu ishranu, neredovne obroke i zdrava hrana vam nije tako često pri ruci.


Svojim kupcima smo omogućili izbor od preko 10 preparata, magnezijum tablete, gelove i prašak, koji u sebi sadrže ovaj važan suplement i tu su da nadomeste nedostatak, ali i da unaprede opšte zdravstveno stanje dece i odraslih.


Pozovite nas, posetite prodavnice ili pogledajte našu ponudu na sajtu. Na svakom mestu vas čekaju saveti, objašnjenja i najbolje cene. Pronađite odgovarajuće suplemente i dodatke ishrani koji će vam ove jeseni pomoći da se osećate zdravo i jako.