Najbolji probiotik za zdrav stomak tokom letovanja

NAJBOLJI PROBIOTIK ZA ZDRAV STOMAK TOKOM LETOVANJA

varjace i zelene tablete

 

U apoteci Flos možete poručiti najbolji probiotik: Forte, Bulardi, Enterobiotik, Esenbak pro&byo, Smecta go, i mnoge druge.
Upotreba im je jednostavna, piju se jednom dnevno, a mogu se koristiti i kao prevencija i za lečenje kada problemi nastanu.


Da bi putovanje proteklo što bezbrižnije, sa probioticima treba započeti što ranije, minimum 3 dana pre putovanja kako bi se crevima obezbedila bolja otpornost na patogene organizme.

 

Kako prepoznati najbolji probiotik?


U našim crevima žive dobre bakterije koje su tu da pomognu varenju hrane i održe crevnu floru normalnom. To za posledicu ima ređe upale u digestivnom traktu i jači imunitet.


Kada u creva dospeju patogeni mikroorganizmi, virusi i loše bakterije javljaju se proliv, povraćanje, nervozna creva, dijareja i problemi sa varenjem na putovanju. Narušena ravnoteža može trajati i duže od 7 dana, a za to vreme organizam trpi ogromnu štetu – gubi elektrolite, vitamine i minerale, a pošto se slabo jede u ovom periodu nema ni novih izvora hranljivih elemenata.


Dijeta je neophodna ako nastanu problemi, ali i neki od probiotika će pomoći za konkretan problem: Smecta go, Bulardi, probiotik Enterobiotik. Cena im je pristupačna, a s obzirom da je malo lekova koji mogu da pomognu kod nekih oblika crevnih infekcija, ovo je lek koji svako treba da ima kod kuće ili na putovanju.


Najpoznatije vrste probiotika su:

 

  • Lactobaillus – probiotik koji se nalazi u jogurtu i pomaže svima koji imaju netoleranciju na laktozu i dijareju
  • Bifidobacterium – probiotik koji se takođe nalazi u mlečnim proizvodima i najviše može pomoći kod sindroma iritabilnih creva tj. bola u trbuhu i pojave proliva
  • Saccharomices Boulardii – probiotik gljivica iz kvasca koji se dokazano pokazao kao efikasan borac sa dijarejom i probavom. Većom površinom upija više štetnih mikroorganizama.

Koji god odabrali svi na sličan način pospešuju rad organa za varenje, skraćuju period oporavka, oblažu creva za zaštitu i jačaju imunitet organizma. A, ako postoji potreba, mogu se koristiti i prebiotici koji podstiču postojeće bakterije na održivost i razmnožavanje jer im daju hranu koju oni vole – prirodna vlakna.


Zato, kada se bira vrsta probiotika, i nije toliko važna marka i brend Bulardi, Lactocare, probiotik Enterobiotik. Cena takođe nije glavna odrednica već broj bakterija i da li one mogu da prežive na putu do creva i budu efikasne.

 

plave kapsule

 

Kako da vam stomak ostane zdrav na putovanju?


Pošto su i probiotici sa različitim brojem i vrstom bakterija, najbolje bi bilo odabrati jedan koji sprečava putnu dijareju i održava mikrobiotsku kulturu u ravnoteži. Trebalo bi pročitati sastav i koliko dugo po deklaraciji bakterije mogu da prežive i tako birati da li će to biti Linex, Probival, probiotik Enterobiotik. Cena ovih proizvoda varira u odnosu na broj kapsula u pakovanju.


CFU je broj bakterija koje probiotik donosi i što je broj veći to je jače delovanje, ali je važno da se pogleda koliko je prema istraživanjima zaista efikasan i stigne do creva, tj. koliko ga njegovo pakovanje štiti od kiseline iz želuca.


Kada ne postoje tegobe, probiotik treba da bude umeren jer veća količina bakterija može da opet naruši crevnu fluoru. U putnoj apoteci treba imati i proizvode koji će da zaustave proliv ako se on ipak javio, a tu na scenu stupa Smecta go. Upotreba je jednostavna, do 3 puta na dan kesica se rastvori u malo vode i to je dovoljno da se smire grčevi i proliv proredi.


Reč je o preparatu koji sadrži prirodnu glinu i odmah je spreman za korišćenje. Postoje i druge prednosti koje donosi Smecta go. Upotreba pomaže da se obloži digestivni trakt, uklanja mikroorganizme i ublažava abdominalni bol.


Nekoliko kesica će obezbediti da cela porodica ostane zdrava i da se putnička dijareja brzo sanira, a letovanje nastavi neometano. Uz nju odaberite i probiotik iz naše apoteke ili nas kontaktirajte, rado ćemo vam pomoći u izboru.