Šta je aktivni kiseonik i kako da ga upotrebite za lice i kosu?

ŠTA JE AKTIVNI KISEONIK I KAKO DA GA UPOTREBITE ZA LICE I KOSU?

Devojka prska aktivni kiseonik na lice.

 

Šta je aktivni kiseonik, koji su njegovi brojni benefiti za negu kože i kose i zašto je toliko popularan u poslednje vreme, pročitajte u nastavku.

 

Šta je aktivni kiseonik i kako deluje?

Glavni sastojak ovog preparata je ozonirana tečnost. Ozon je alotropska modifikacija kiseonika, a u svom tečnom obliku ima jako dezinfekciono dejstvo.


Uništava gram pozitivne i gram negativne bakterije, kao i gljivice i viruse. Zato je i pronašao široku primenu kako u dermatologiji, tako i u kozmetici, stomatologiji, hirurgiji i opštoj medicini.


Budući da su kozmetički tretmani aktivnim kiseonikom veoma skupi, postoji sjajna alternativa, svima lako dostupna za korišćenje u kućnim uslovima i to vidu tečnog rastvora aktivnog kiseonika.


Mala bočica koju veoma povoljno možete naći u slobodnoj prodaji zapravo je moćno sredstvo za negu kože i kose. I što je najbolje od svega ne postoje posebna ograničenja za upotrebu ovog preparata.

 

Za šta je dobar aktivni kiseonik?

Svi smo već upoznati sa tim da nam je kiseonik preko potreban da bismo opstali. Osim što dobar deo udišemo, takođe ga unosimo i putem hrane, no ta količina nije dovoljna da zadovolji sve metaboličke procese koji se odvijaju u našem organizmu. Zato je neophodan jedan ,,boost efekat“ koji će usporiti procese starenja koji su najvidljiviji na našoj koži.


Evo koji su njegovi benefiti:

 

 • uspešno pomaže u tretmanu bubuljica i akni
 • regeneriše kožu, te je aktivni kiseonik za rane u spreju veoma lekovit
 • hidrira kožu
 • sanira opekotine i dezinfikuje nadraženu kožu posle depilacije
 • vraća sjaj i mladalački izgled kože
 • pomaže kod rozacee
 • otklanja perut
 • hrani i obnavlja kosu, te ona brže raste

 

Kako se koristi aktivni kiseonik za lice?

Tečni kiseonik za lice deluje poput instant pilinga, budući da se veoma lako i brzo nanosi na kožu. U slučaju da nigde ne žurite, pružite svojoj koži potpun tretman ovom lekovitom vodom.

 • Pre upotrebe u potpunosti očistite lice
 • Ako koristite preparat u spreju, naprskajte ga sa omanje udaljenosti i ostavite da koža sama upije.
 • Kod većih upalnih procesa možete natopiti gazu ili vatu i ostaviti na koži dok se ne osuši.
 • Važno je da barem pola sata posle nanošenja sačekate sa apliciranjem nekih drugih proizvoda za negu kako bi lice valjano iskoristilo sva lekovita dejstva ovog proizvoda.


Preporučuje se primena ujutru i uveče, mada je za najbolje rezultate poželjno i 4 puta dnevno. Najjednostavnija je primena putem spreja, i tu vam preporučujemo Oksigen aktivni kiseonik u spreju.


Za poseban osvežavajući efekat tu je aktivni kiseonik sprej sa mentom Viva Menta, a za dodatni negujući efekat kiseonik sa aloja verom Viva Aloe.

 

Devojka prska aktivni kiseonik na kosu.

 

Kako se koristi aktivni kiseonik za kosu?

Pojedini problemi sa kosom povezani su sa pojavom bakterijskih i gljivičnih infekcija kože glave. Kao posledica javlja se perut, a u težim slučajevima seborejični dermatitis.


Aktivni kiseonik dezinfikovaće i pospešiti cirkulaciju kože glave, čime folikuli dlake dobijaju više kiseonika, postaju zdraviji, koren kose jača i kosa brže raste.


Kako da upotrebite aktivni kiseonik za kosu?


Postupak je jednostavan: naprskajte vlasište i pustite da deluje oko pola sata. Čak uopšte ne morate da ga ispirate do sledećeg pranja kose.

 

Termalna voda ili aktivni kiseonik?

Termalna voda sadrži u sebi mnoštvo minerala i hranljivih materija. U pitanju je neka vrsta prirodne mineralne vode koja se uglavnom nanosi putem raspršivača, baš kao i sam aktivni kiseonik.


Iskustva, međutim, pokazuju da je dejstvo aktivnog kiseonika jače, posebno u lečenju problematične kože. Svakako su oba preparata veoma blagotvorna, a za koji ćete se radije opredeliti zavisi od vaših potreba.

 


Najbolje medicinske preparate koji će oživeti i preporoditi vašu kožu i kosu možete pronaći u našoj online apoteci Flos. Poručite odmah i pripremite se da zasijate u lepim prolećnim danima koji su pred nama.