Reprodukcija i njeno unapređenje

REPRODUKCIJA I NJENO UNAPREđENJE

zena drzi test za trudnocu

 

 

Začeće i trudnoća su mogući samo ako su reproduktivni organi zdravi, a infekcije, hormonske promene, starosna dob i mnogi drugi faktori utiču na mogućnost začeća kod žene.

 

Kada su u pitanju procedure za lečenje tu su Ferticure kesice i Inofolic plus. Iskustva kažu da su ovo odlični načini kako da dame kroz prevenciju i zaštitu reproduktivnih organa i redovne kontrole i savete svog ginekologa, mogu vrlo lako i brzo dovesti do potomstva.

 

Zašto je začeće i trudnoća sve češći problem kod mladih parova?

Medicina je mnogo naprednija u svim oblastima pa i u zaštiti reproduktivnih organa. Ipak, nekada su porodice su imale više dece, čini nam se iako bez mnogo podrške lekara dolazila do potomstva.


Prvi problem je upravo taj što žene sve kasnije ostaju u drugom stanju, onda kada je jajnih ćelija manje, češće su hormonske promene, a stres ostavlja svoje posledice. U ovom slučaju veliku pomoć pružaju kapsule Inofolic plus. Iskustva potvrđuju da je ovo odličan dijetetski proizvod koji svojim sastavom utiče na hormonalni i metabolički status kod žena koje imaju više od 35 godina.


Ovo je odličan lek i kod drugog problema pri začeću – problema sa matericom, jajnicima ili nekim drugim uzrokom steriliteta. Naravno, ovo su suplementi i nisu zamena za lečenje steriliteta, ali mogu da budu podrška postojećim tretmanima.


Jedan od češćih uzroka kada je teže začeće i trudnoća jesu i policistični jajnici. Tu je Ferticure pravo rešenje jer utiče na insulinsku rezistenciju i pomaže osobama sa insulinskom rezistencijom, hiperinsulinemijom i hiperglikemijom.


Dame koje imaju neredovne cikluse mogu imati ovakve probleme, a propratni simptomi su maljavost, gojenje, pojava akni, ubrzano mašćenje kose i slično. Sve to ukazuje na postojanje cista na jajnicima koje smanjuju mogućnost začeća, a uporedo sa tim se u 70% javlja i insulinska rezistencija.

 

zabrinuta zena drzi test za trudnocu


Insulinska rezistencija je neosetljivost ćelija na insulin koji nosi glukozu i uvod je u šećernu bolest. Ovakve promene su uvod u dijabetes pa ovo nikako nije prijatelj ni trudnoće ni postupka ostajanja u drugom stanju.

 

Saveti za lakše začeće

Nakon što se reše zdravstveni problemi i uključi Ferticure i Inofolic plus, iskustva kažu da onda sledi period na koji dosta utiče mentalna snaga, ali i mnogi drugi faktori koji otežavaju ostajanje u drugom stanju.


Mesečni ciklus žene obuhvata različite periode, a začeće i trudnoća jako zavise od perioda ovulacije i plodnih dana do toga. Postoje periodi kada su šanse za ostanak u drugom stanju veće i kada su manje pa treba planirati trudnoću u skladu sa tim.


Zdrave životne navike oba partnera su jako važna pa se tokom procesa mora isključiti alkohol, duvan, a uključiti vitamini i minerali, kao i zdrava hrana.


Ono što je veliki faktor i pomoć za unapređenje reprodukcije jeste da se iz života isključi stres. Psihički je jako teško kada se mesecima planira trudnoća, ali do začeća ne dolazi. Tada stres umnogome utiče na zdravlje pa je važno pronaći neki način kako da se on snizi i budući roditelji opuste jer će tako terapije delovati.


Za zdravlje reproduktivnih organa važna je prevencija, ali i pravovremeno lečenje raznih stanja koja se tada lako rešavaju. I na kraju, kada proširite svoju porodicu i zdrava trudnoća se završi porođajem, i tada smo uz vas sa našim brižljivo odabranim proizvodima za mame i bebe.


Apoteka Flos je porodična apoteka koja ima najbolju ponudu preparata i lekova za celu porodicu. Ispoštujte sve savete svog lekara i koristite medicinske preparate za prevenciju i lečenje raznih stanja.


Kontaktirajte nas, posetite naše apoteke ili jednostavno naručite online, mi imamo povoljne cene i kompletnu ponudu pa ćete moći da nabavite sve neophodno na jednom mestu.